SOFIA BARKEVALL

 
 
 

Certifierad Massör och diplomerad Medicinsk Massageterapeut

Behandlingsmetoder:

Svensk klassisk massage, Muskulering, Triggerpunktsbehabdling, Strain and counterstrain, Revolving, Bindvävsmassage 

Utbildningar :

Medicinsk massageterapeut, Axelsons gymnastiska institut 2012

Bindvävsmassage, Axelsons gymnastiska institut, Eva Rask 2011

Massör, Axelsons gymnastiska institut 2009

Arbetslivserfarenhet:

Arbetar med Warbergs IC´s damlag

Danslinjen på Löftadalens Folkhögskola 

Priser: 600 kr / behandling (moms ingår)

Tiden är mellan 45 min – 80 min (beroende på diagnos) 

Eftersom jag är diplomerad Medicinsk Massageterapeut, har jag en fördjupad kunskap i sjukdomslära och skadelära. Jag arbetar med behandlande massage vilket bygger på kunskap om hur kroppen påverkas av djupare muskelmassage och hur man med den uppnår bättre resultat än ren avslappningsmassage. Det är en behandlingsform där jag testar och analyserar patientens besvär för att kunna rikta in mig på mer djupgående och specifik behandling. 

Som terapeut är jag intresserad av en långsiktig lösning och därför arbetar jag mycket som muskeldetektiv- och letar efter en helhetsbild. Efter behandlingen för jag diskussioner om vad patienten skulle kunna förändra i sin vardag och ger styrke- och stretch övningar som hjälper. Jag lägger ner stor tid på att förklara för patienten och jag är övertygad om att en person som har förstått hur kroppen fungerar också är mer motiverad att göra förändringar för att den ska må bra. 

Bindvävsmassage är en tysk vetenskaplig metod som framförallt påverkar cirkulationen i kroppen och vårt nervsystem. Metoden används vid behandling av ärrbildningar som tex. operationsärr samt idrottsskador och cirkulationsrubbningar.