Skip to main content

Cecilia Hjälmroth

”Massage är en viktig del av min rehabilitering och min prestanda.” – Lindsey Vonn, Skidåkare

Cecilia Hjälmroth

Certifierad medicinsk massageterapeut & certifierad massör

ceciliahjalmroth@me.com

Boka tid

Stort intresse för att sänka inflammationen i kroppen.

Jag är av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapicertifierad medicinsk massageterapeut (KomplementärMedicinska Högskolan 2005) och av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör.

En dag för 20 år sedan satt jag och grät vid mitt skrivbord på jobbet i Stockholm (som är min hemort) på grund av för hög arbetsbelastning. Det var efter det min resa började inom hälsa. Jag började läsa till Kroppsterapeut i Stockholm år 2000 och det ledde till ett jobb som massör på Vasastans kiropraktorklinik. Efter något år ville jag öka mina kunskaper och läste även till Näringsterapeut på samma skola (NNFS).

2005 läste jag till Medicinsk Massageterapeut på KomplementärMedicinska Högskolan i Malmö. Jag blev klar 2006 och jobbade därefter på I.M.C i Malmö i 10 år.

Jag har även utbildning i koppning, triggerpunkter, lymfmassage, hårmineralanalys och gravidmassage – med en speciell gravidmadrass med plats för magen.

Ett annat stort intresse jag jag har är att minska inflammationer i kroppen. Jag mäter 11 olika fettsyror varav 4 olika omega 6 fettsyror och 4 st olika omega 3 fettsyror med hjälp av ett enkelt blodtest. Det är viktigt att vara i balans mellan omega 6 och omega 3. Förenklat kan man säga att omega 6 ökar inflammation i kroppen och omega 3 minskar inflammation. Vill du veta mer om det kan jag rekommendera flera poddar, YouTube-föreläsningar i ämnet.

Jag mäter även långtidssocker Hba1c samt D-vitamin via ett stick i fingret och skickar till ett labb i Norge för analys.

2015 ville jag testa mina vingar genom att öppna en restaurang som jag (vi) tyckte fattades på marknaden, In the Pink – Real Food and Coffee i Malmö med inrikting på hel och ren mat, glutenfritt samt lågkolhydratskost. Föreläsningar gavs inom hälsa och biohacking.

Det var en härlig resa och lärdom men vi fick tyvärr stänga ner då Corona blev för tuff för oss.

Efter det har jag arbetat på Sjukhuset i Malmö (Crc- Helahuma i 1,5 år) i juni 2022 flyttade jag och familjen till Falkenberg och trivs fantastiskt bra med nära till havet och skogen.

På fritiden spelar jag gärna golf, paddel och lite badminton, tränar yoga och Pilates och så mediterar jag. Jag promenerar gärna i skogen för att hämta kraft samt plocka svamp och bär. Jag brinner även för Wim Hof-andning, sömn, hrv, med mera.

Jag är medlem i och försäkrad genom Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi, är godkänd för F-skatt och momsregistrerad.

Varmt välkommen!

Boka massagetid hos Cecilia på CRC

 

medmass.gifbmms.gif

certmass.gif

Boka tid hos Cecilia Hjälmroth