Skip to main content

Peter Dragstedt

"Kiropraktik har hjälpt mig att behandla mina skador och förhindra fler. Det har gjort att jag kan prestera bättre och inte behöva oroa mig för skador." - Lebron James, NBA-stjärna

Det är inte normalt att ha ont.

Leg. kiropraktor Peter Dragstedt är född och uppvuxen i Rolfstorp och har arbetat i Varberg sedan 2006. Detta efter att ha slutfört sin 5-åriga Mastersutbildning på Macquarie University, Sydney Australien 2005 och efterföljande AT-tjänstgöring i 1 år för att erhålla legitimation från Socialstyrelsen. Det hela startade i ett garage på Buffelgatan och har nu växt till Varbergs kiropraktik – Huvudklinik på Monarkvägen 1 i Varberg samt en filial i Falkenberg på Smidesgatan 9.

Klinikerna kan erbjuda bl.a. Kiropraktik, Osteopati, Bioresonans, Stötvågsbehandling, Laser, Djupvåg, Massage, Medicinsk fotvård, Företagshälsovård, NLP/mental träning/Coaching, Personlig träning etc.

Vi är alla oberoende behandlare av varandra och driver företag i egen regi.

Under sin studietid i Australien arbetade Peter med såväl Sydney Roosters rugby lag som anrika Sydney Dance Company, detta som massageterapeut. Mellan 2008-2010 arbetade Peter hos Kiropraktor Sven Malmborg i Halmstad, vilken han fortfarande har ett gott samarbete med.

Varbergs kiropraktik har en stark förankring i den lokala idrotten i kommunen, både som sponsor samt vårdgivare.

Leg. kiropraktor Peter Dragstedt har inget avtal med landstinget, detta innebär att frikort gäller ej. Jag tar för givet att DU som patient är motiverad i att förändra din hälsostatus? Detta sker tyvärr inte gratis, DU måste lägga ner tid och pengar på dig själv, prioritera rätt!

Efter över 20 år som ”kroppsarbetare” så har Peter samlat på sig värdefull erfarenhet såväl praktiskt som teoretiskt – Konferenser i Europa, Asien, Australien. Voluntärarbete i norra Thailand, klinikobservationer i olika delar av världen.

Traditionellt uppfattas kiropraktisk behandling ofta som några ”knak” sen ut på 5 minuter, visst kan en behandling ta olika lång tid men oftast är livet mer komplicerat än så – Många uppfattar det som att det testas mer än behandlar – Detta för att försöka vara så specifik som möjligt i vår analys.

Ofta får man frågan: Vad är du specialiserad inom för område? Hundratals timmar har lagts ner efter avslutad 6 årig utbildning inom olika områden – Paediatrik (Barnbehandling), Idrottsskador/kiropraktik, AK (Applied kinesiology), NIP, NIS, Gonstead, Osteopatiska behandlingstekniker etc – Summa summarum Jag riktar mig inte åt någon speciell patientgrupp, alla är lika värda och behandlas efter respektive problematik. Det spelar ingen roll om man spelar fotboll på elitnivå eller är + 80 år och bara vill kunna gå en kort promenad utan större besvär……………

Peter kan använda sig av traditionell kiropraktik d.v.s Justeringar/manipulation men också mjukare tekniker som NIP, activator, mjukdelsbehandling e.t.c. Om du absolut inte vill att det ”knäcker” så var inte rädd att nämna detta – Det finns många verktyg att använda sig av inom kiropraktik.

Boka tid hos Peter Dragstedt