Skip to main content

Sarah Murchison

"Kiropraktik har fått mig att förstå hur viktigt det är att hålla mig rörlig och stark som en professionell idrottskvinna." - Venus Williams

Stor passion för kiropraktik för barn

Sarah Murchison fick sin Dr of Chiropractic examen från Murdoch University i Perth, Western Australia. Ursprungligen född i Singapore, hon växte upp i Australien tills hon nyligen beslöt sig för att invandra till Sverige. Under sitt fjärde år av den kiropraktiska utbildningen, valdes Sarah till student ordförande till att representera den årliga ”Hands on India project”. Vilket är ett student initiativ där en grupp studenter tillbringar ett helt år att samla stödpengar genom olika evenemang såsom filmkvällar, frågesport nätter, lotterier och en välgörenhets bal. Eleverna tillbringar sedan 2 veckor i Siliguri, ett avlägset område i Indien för ge kiropraktisk vård och grundläggande medicinsk vård till de fattiga samhällena. Sarah hade turen att bli inbjuden att tillbringa dagen på en av Moder Theresas föräldralösa barnhem, som ger vård till barn från 2 år – 10 år med diagnosen tuberkulos. Erfarenheten var unik för Sarah och hennes liv förändras av detta stora livsögonblick, där passionen för barn kiropraktik växte sig starkt fram.

Sarah har således ett stort intresse för barn-och familje kiropraktik, hon tillbringade många år i Australien med att arbeta med barn på daghem, men även på en kiropraktisk klinik med en barn kiropraktor. Sarah har även avslutat ett certifikat i ”Innate Child Seminar” vilket hålls av Australiens kända barn kiropraktor, Dr Alison Young. För närvarande håller Sarah på med ytterligare kompetens inom barn kiropraktik.

När hon inte är upptagen med att hjälpa människors ryggar, gillar hon att läsa, träna, baka och resa. I framtiden hoppas hon att återvända till Indien som Dr of Chiropractic som en handledare för det Australienska kiropraktor programmet, för att kunna ge samma handledning och omsorg till studenterna som var avgörande för hennes egen utveckling och passion inom det kiropraktiska yrket.